15 Mart 2024 Cuma

Dünyanın En Çok Silah ve Askeri Hizmet Satışı Yapan 100 Şirketi

 

Dünyanın en büyük silah şirketlerinin yer aldığı 2022 listesinde, ilk 100’e, 4 adet Türk Şirketi girdi.

Her yıl, Dünyanın Silah Üreten ve Askeri Hizmet Sunan En Büyük 100 Şirketini açıklayan (SIPRI), 2023 Aralık ayında 2022 yılında en çok silah ve askeri hizmet satışı yapan ilk 100 savunma sanayisi şirketini açıkladı.

Dünyanın saygın kurumlarından olan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün, Dünyanın En Çok Silah ve Askeri Hizmet Satışı Yapan Ülkeler, 2022 Top 100 Listesini, 2023 Aralık ayında yayınladı. Türkiye’den 4 Şirketin yer aldığı listede en dikkat çekici firma BAYRAKTAR oldu.

Dünya Çapında Dev Silah Şirketlerinin olduğu 2022 Top 100 Listesinde 76. Sırada yer alan Bayraktar hakkında; Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü raporunda, şu ifadelere yer verildi:

En Hızlı Büyüyen Şirket Baykar!

“Teknolojik açıdan, daha az gelişmiş ürünlerde uzmanlaşan Orta Doğulu şirketler, artan talebe yanıt olarak üretimi daha hızlı artırabildiler. 'Bunun bir örneği Bayraktar TB-2 insansız hava aracının üreticisi Türkiye'nin Baykar'ıdır. Baykar, silah gelirlerinin yüzde 94 artmasıyla ilk kez İlk 100'e girdi; bu, sıralamada yer alan şirketler arasında en hızlı büyüme oranıydı.”


Dünyanın en büyük silah şirketlerinin yer aldığı 2022 listesinde, ilk 100’e, 4 adet Türk Şirketinin girdiğini söylemiştik. İsmi geçen Türk Firmaları hakkında detaylı açıklama yapmaya geçmeden önce, Bu Listeyi hazırlayan kuruma ve listede şirketleri yer alan Ülkelere, kısaca bir göz atacağız.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI)


Dünyanın saygın kurumlarından olan Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü, 1966 yılında İsveç’te kurulmuş, bağımsız uluslararası bir kurumdur. Kurum, çatışma, silahlanma, silah kontrolü ve silahsızlanma konularında veri, analiz ve öneriler sunmakta ve bütün devletlerce ciddiye alınmaktadır.

DEVAM EDECEK

ÇOK DAHA İLGİNÇ BİLGİLER VE GÖRÜNTÜLER İÇİN LÜTFEN VİDEOALRI İZLEYİNİZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder