22 Ekim 2023 Pazar

Türkiye'nin Yurtdışındaki Askeri Gücü


 TSK Yurtdışı Giriş

 Gerek ikili anlaşmalar olsun, gerekse Birleşmiş Milletler (BM) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) kapsamındaki görevler nedeniyle ve güvenlik sorunlarından kaynaklı operasyonlar sebebiyle Türkiye’nin 22 Ülkede Askeri Bulunduğu Bilinmektedir.

 İngiltere kaynaklı bir araştırma kuruluşunun analizine göre Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra yurtdışında en aktif olan ikinci orduya sahiptir.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Yurt Dışındaki Askerî Üsleri Ve Unsurlarını araştırmaya başladığımızda; hem üs sayılarının çok fazla olduğunu, hem de çok ilginç ve önemli özelliklere sahip olduklarını görünce, kısa videolar hazırlamaya karar verdik.

 Çalışmamız, ondan fazla videonun yer aldığı, üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci kısımda Türk Askerinin, Birleşmiş Milletler (BM) ve Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) kapsamındaki görevler nedeniyle bulunduğu ülkeler, ikinci kısımda, Türkiye’nin ikili anlaşmalarla asker bulundurduğu ülkeler ve son kısımda da güvenlik sorunları sebebiyle asker bulundurmak zorunda kaldığı Ülker yer almaktadır.

Askeri bilgilerin yanı sıra bahsi geçen ülkeler hakkında ilginç bilgiler ve fotoğraflarında yer aldığı videolarımız, birer belgesel niteliğindedir.  

Başka Ülkelerdeki Türk Askeri Hakkında hazırladığımız analiz yazılarından faydalanarak hazırlanan videolarda, analiz yazılarından özet bilgiler yer almaktadır. Daha fazla bilgi için lütfen analiz yazılarını inceleyiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder