2 Kasım 2023 Perşembe

NATO’nun İnternet Sitesinde Mayın Avcısı TCG Akçay’ın Eğitim Faaliyetleri Haber Olarak Yer Aldı


Rusya-Ukrayna'ya savaşı başladığından beri, NATO müttefikleri Türkiye, Bulgaristan ve Romanya, sularına sürüklenen mayınları temizlemek zorunda kaldılar. 

Haberde, TSK mensubu Astsubay Kıdemli Çavuş Muhammed Burak Temiz’in, mayın temizleme hakkında verdiği şu bilgileri yer aldı; TCG Akçay 'Mayın temizleme dalgıçları, 4,5 aylık zorlu eğitimi başarıyla tamamlamış subay, astsubay ve uzman çavuşlardan oluşan profesyonel dalış ve mayın temizleme personelidir. 


Daha önce, NATO Daimi Mayına Karşı Tedbirler Grubu İki'de görev yapan TCG Akçay, deniz mayınlarını imha etmek için çeşitli araçlara sahiptir. Güçlü sonarı, deniz tabanında demirli veya karada bulunan mayınları tespit edebiliyor, özel bir sistem ise geminin manyetik alanını azaltarak deniz mayınlarına karşı koruma sağlıyor.  

Bir mayın tespit edildiğinde; gemi, patlayıcının yapısını doğrulamak için uzaktan kumandalı bir aracı, Rov konuşlandırabilir ve mayın temizleme dalgıçları, genellikle onu yerinde patlatarak güvenli hale getirmek için mayın temizleme dalgıçlarını kullanabilir. 

Haberin Detayı Videoda:



 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder