9 Kasım 2023 Perşembe

Kısa Pistli Gemilere İnebilen, Savaş Uçağı Özelliklerine Sahip TB3 Siha Yakında İşbaşı Yapacak!

 

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip silahlı insansız hava aracı sistemidir. Bu özellik, TB3'ün helikopter gemileri ve uçak gemilerinde operasyonel olarak kullanılabilmesini sağlamaktadır.

Bayraktar TB3, keşif-gözetleme ve istihbarat görevlerinin yanı sıra, kanatları altında taşıdığı yerli akıllı mühimmatlarla operasyon icra etme kabiliyetine sahiptir. Bu, kullanıcıya deniz aşırı görevlerde silahlı insansız hava araçlarıyla operasyon yapabilme imkanı tanımaktadır.

Görüş hattı haberleşmenin yanı sıra görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti ile Bayraktar TB3, çok uzun mesafelerden kumanda edilebilmektedir.

Bayraktar TB3'ün temel uçuş performans kriterleri arasında 14 metre kanat açıklığı, 8.35 metre uzunluk, 2.6 metre yükseklik, 1450 kilogram kalkış ağırlığı, 125 knots-160 knots TAS seyir hızı – maksimum hız, 280 kilogram faydalı yük kapasitesi ve 24+ saat havada kalış süresi bulunmaktadır.
Gelişmiş özellikler

Bayraktar TB3'ün gelişmiş özellikleri arasında kısa pistli uçak gemilerinden kalkış ve iniş kabiliyeti, görüş hattı ve görüş hattı ötesi haberleşme, otomatik iniş ve kalkış yer almaktadır. Bu özellikler, TB3'ün deniz aşırı operasyonlarda etkili bir şekilde kullanılmasına olanak tanımaktadır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder